kurssit 

Osuuskunta­­valmennuskurssit

Järjestämme Tampereella osuuskuntavalmennuskursseja. Kurssit on tarkoitettu 18-29v Tamperelaisille työttömille, tai osa-aikaisesti työskenteleville ja ne ovat osallistujille täysin ilmaisia. Kurssit ovat 8 viikon pituisia ja ne järjestetään Tampereen työllistämisyhdistys Etapilla.

Tärkeänä osana kursseja on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen, joten ennen yritysmaailman kiemuroihin uppoutumista käytämme aikaa ryhmäytymiseen luonnossa retkeillen/liikkuen. Nuotion loisteessa voidaan kaivella omia ja kaverien unelmia näkyviksi.

Mitä asioita kurssilla käydään läpi?

Suomi on ollut yrittäjyyteen kannustava yhteiskunta jo pitkään, mutta nyt aivan viime vuosina on tullut lukuisia helpotuksia ja kannustuksia jotka tarjoavat mahdollisuuden kokeilla yrittämistä ilman riskejä. Työttömän ei tarvitse enään pelätä tukien menettämistä tai viivästymistä. Yhtenä uusimpana “kannustimena” on aktiivimalli, jonka aktiivisuusehto täyttyy jo osallistumalla kurssillemme, mutta tietenkin myös kurssin jälkeen, jos on halua jatkaa yrittämistä joko itsenäisesti tai osuuskunnassa yhdessä. Kursseilla ei ole tarkoituksena opetella asioita ulkomuistiin, vaan pyrimme luomaan selkeän ja ymmärrettävän kokonaiskuvan aloittaen perusasioista. Mitä on yrittäjyys? Mitkä alvit,tyelit tai verot? Mitä eri yrittäjyyden muotoja meillä on? Laskutuspalvelut, kevytyrittäjyys? Mitä työkkäri sanoo? Hinnoittelu,markkinointi,laskutus?

Kurssin aikana suunnitellaan ja toteutetaan työprojekti alusta loppuun asti. Projekti tulee olemaan kurssilaisten suunnittelema, mutta se voi olla yksinkertaisesti vaikkapa pop-up katukeittiö tai asiakkaan TYKY-päivän järjestäminen luonnossa. “No mites hygieniapassi?” - Kortit yms. koulutukset saa kurssilta. “Entä palkka?” - Projektin tulot jaetaan palkkoina tasapuolisesti kaikille. Projekti tulee olemaan esimerkkinä kurssilaisille, mitä osuuskunnalla voi olla tarjottavana jatkossa.

Kenelle?

Helmihomman kohderyhmänä ainakin toistaiseksi on 18-29v Tamperelaiset työttömät. Kurssille ei tarvitse sopimuksia minkään tahon kanssa, ja kurssi kerryttää aktiivisuusehtoa. Haemme erityisesti ihmisiä, jotka eivät täysin vielä tunnista omia voimavaroja, potentiaalia tai sitä omaa paikkaa yhteiskunnassa. Kurssilaisilta toivomme oman arjen peruspalikoiden hallitsemista ja työkykyisyyttä. Toisaalta myös toisten hyväksymistä ja tukemista. Työprojektien onnistumisen edellytyksenä on tiimin monipuoliset persoonat ja ominaisuudet. Kurssilaisilla ei tarvitse olla kokemusta yrittämisestä tai luonnossa liikkumisesta.

Milloin, missä ja miten?

Kurssi 1: 16.7.-5.9.2019
Kurssi 2: 8.10.-28.11.2019

Järjestämme vuoden 2019 aikana kaksi 8 viikon kurssia. Sisältö kursseilla on sama.

Lähtökohtaisesti kurssit ovat ti-to, klo 9-14 Tampereen työllistämisyhdistys Etapin tiloissa. Koulutuksen aikana pyrimme viettämään aikaa myös luonnossa ja tulemmekin retkeilemään ja olemaan yötä metsässä, joten kurssien ajankohdat tulevat olemaan osittain joustavia.